Expo skola

För att kontrollera debatten gäller det även att själv opinionsbilda flitigt. Detta gör Expo genom olika utbildningar och föreläsningar.

 

Expo Skola utvecklades av Expo utbildning med stöd av stiftelsen Natur och Kultur samt Lärarnas Riksförbunds forum för humaniora och samhällsvetenskap. Expo skola riktar sig främst till gymnasiet och grundskolans senare år. ”Vi erbjuder en unik kunskapsbank om organiserad rasism och intolerans för lärare, pedagoger, elever och andra intresserade.” Skriver man på sin hemsida.

Man bedriver alltså opinionsbildning riktad mot barn.

Statliga, kommunala och fackliga organisationer kan stödja Expo genom att köpa föreläsningar för 10500 kr/timma. Skattebetalarnas pengar slussas på detta sätt till Expo och deras vänsterorienterade propaganda, förtäckt som antirasism.

Expo arrangerade 390 föreläsningar under 2010. Dessa inbringade närmare 4 miljoner kronor. Föreläsningarna handlar oftast om hur ”extremhögern” använder sig av internet i sin propagandaföring och rasism.

 

För de äldre bjuder Vindelns folkhögskola och Stiftelsen Expo nu även på en antirasistisk projektledarutbildning.

”Under höstterminen 2013 erbjuder vi en praktisk/teoretisk metodkurs i projektledning och antirasism. Syftet är att erbjuda dig med engagemang och idéer en möjlighet att förverkliga dem. Vi varvar studier i projektmetodik med studier i praktisk antirasism. Vi lär oss om bland annat den svenska extremhögerns historia, antisemitism, islamofobi, flykting- och migrationspolitik och Sverigedemokraterna. Stort utrymme lämnas åt argumentationsteknik och antirasistisk retorik.”

Utbildningen är studiemedelsberättigad via CSN och finansieras av skattebetalare. http://www.vindelnsfolkhogskola.se/utbildningar/expo/

 

Det är alltså Expos världsbild som till stor del ligger bakom dagens debattklimat gällande invandringen. Personer från den yttersta vänsterkanten som ser främlingsfientlighet i varje buske. Om man sedan tycker att det är bra att Expos bild dominerar debatten får stå för var och en. Detta är iallafall invandringskritikernas bild av Expo.

Vill du läsa mer om Expo?                                                                  http://expomakt.wordpress.com/about/

Information hämtad från Expos egna hemsida samt bloggen expomakt.

Till Invandringens karaktär

Annonser