Expo nyckelpersoner

Nyckelpersoner inom Expo och AFA:

Robert Aschberg                                                                                                                       Ansvarig utgivare för Expo. Tidigare jobbat som journalist för Expressen. Aschberg valde likt sin farfar Olof Aschberg, att engagera sig för kommunismen och blev aktiv maoist i Sveriges kommunistiska parti (SKP). Han har lett många tv3 program och grundade Strix Television 1988 som är ett av nordens största företag när det gäller TV-produktioner.

 

Stieg Larsson                                                                                                                           Journalist och författare. Grundare av stiftelsen Expo, mest känd hos allmänheten för Milleniumserien. Aktiv hos kommunistiska Arbetarförbundet/Socialistiska Partiet. Han har varit på plats och vapentränat EPLF-gerillan i Eritrea. Stieg var även aktiv i Socialistiska partiets antirasistiska grupp Stoppa Rasismen där han träffade Tobias Hübinette. Från 1999 och framåt var han chefredaktör för stiftelsens tidskrift, även den med namnet Expo. Anställd som nyhetsgrafiker på Tidningarnas Telegrambyrå (TT) mellan 1977 och 1999.

 

Tobias Hübinette                                                                                                                                 En av Expos grundare tillsammans med Stieg Larsson. Har dömts för en hel del bl.a. skadegörelse, sabotage och uppvigling till 1 månads fängelse när han var aktiv i socialistiska partiets frontorganisation Stoppa Rasismen. Även dömd för att mordhotat ledande sverigedemokrater, deras föräldrar och arbetsgivare. Bedömdes av rätten som psykiskt instabil och dömdes till böter. Närvarat när AFA stormade SDs årsmöte 1995 och kastade in syra och gatstenar i lokalen. År 2006 blev han även gripen för en rad opolitiska mordbränder. År 2007 åtalad för att ha hotat en jurist. Dömd för att hällt lacknafta genom hans brevinkast och krossat fönster dock hos fel person. År 2008 blev han åtalad för olaga hot och genomgick ytterligare en rättspsykiatrisk undersökning. Tobias Hübinette har av utredande poliser hörts om det olösta mordet på 16-årige Anders Gustafsson dock inte dömts.

Citat:

”Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin! (Creol, nr 1. 1996)”

”Jag började helt enkelt attackera och mer eller mindre misshandla personer som betedde sig rasistiskt i min närhet. Det kunde röra sig om allt från fullfjädrade skinheads, till barn i skolåldern eller äldre herrar och damer.”

Tobias är idag verksam vid Södertörns högskola och ses som en seriös forskare. Han har dock fått kritik utifrån som menar att han är rasistisk mot vita män. SvD.

 

Mona Sahlin                                                                                                                                     Expos styrelse september år 2012. Före detta partiordförande i Socialdemokraterna och mest känd för tobleroneaffären. På initiativ av Mona Sahlin har svenska staten (skattebetalare) skänkt ofantliga summor till Expo.

Citat:

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

”Det behövs fler moskéer i Sverige”

”Jag hatar allt genuint typiskt svenskt”

”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka”

 

Kerstin Brunnberg                                                                                                                         Expos styrelse september år 2012. Tidigare varit VD för Sveriges Radio. Fått Lukas Bonniers Stora Journalistpris bland annat för att ha förnyat publicistiken i Sveriges Radio (genom att normalisera utländsk brytning i radio). Hösten 2009 och våren 2010 varit gästprofessor i praktisk journalistik vid journalisthögskolan i Göteborg.

Statens kulturråd, lett av Kerstin Brunnberg, har beviljat tidningen Expo 400 000 kronor i kulturstöd samtidigt som hon satt i Expos styrelse. SvD.

 

Lisa Bjurwald                                                                                                                                 Arbetat på Expo från 2006 till 2011. Journalist och författare. Hon skriver regelbundet på bland annat DN och brukar ofta kallas in som expert på högerextrema rörelser av SVT, TV4, DN, Expressen, Flamman med flera nyhetsmedium.

 

Cecilia Stegö Chilò.                                                                                                                          Expos styrelse september år 2012. Avgick som moderat kulturminister efter att det framkommit att varken hon eller hennes man Erik Chilò betalat tv-avgift och man använt svart hemhjälp.

 

Martin Fredriksson                                                                                                           Vänsterradikal AFA aktivist, och journalist. Flertal gånger blivit dömd för misshandel, bl.a. med expanderbatong. Martin Fredriksson driver och ingår i journalistnätverket Researchgruppen, AFAs underrättelsetjänst som har starka band till Expo och Piscatus. Misstänkt för myndighetsintrång och stöld av 1000 tals skyddade uppgifter. SvD. 2008 Dödshotade och angrep en resenär. Fredriksson var så berusad och våldsam att ordningsvakter var tvungna att sätta handbojor på honom i väntan på polisen. Dömd för brott mot knivlagen. 2006 Linköpings Tingsrätt dömd bland annat för att ha sprutat tårgas i ansiktet på en flygbladsutdelare och slagit honom i huvudet med ett järnrör. 2003 Misshandel. 2001 Linköpings Tingsrätt. Olaga innehav av farligt föremål på allmän plats. 2001 Linköpings Tingsrätt. Mordbrand, misstänkt efter hemlig telefonavlyssning av polisen: Polisen hittade på Fredrikssons krypterade hårddisk brev från medlemmar i AFA och instruktioner hur man tillverkar molotovcocktails.

 

Charles Westin.                                                                                                                               Expos styrelseordförande. Professor vid Centrum för forskning om internationell migration och etniska relationer vid Stockholms universitet. Westin har även suttit i juryn i en asyltribunal som kritiserade Sverige för att ha en för restriktiv asylpolitik.

 

Alexander Bengtsson                                                                                                                   Verksam inom Expo. Journalist, författare, föreläsare, och debattör. Bengtsson är även krönikör på Nyheter24. Tidigare ordförande ungvänster.

 

Erik Sidenbladh                                                                                                                        Reporter på Expo. Tidigare reporter på SvD gift med bokförläggaren Eva Bonnier.

 

Vad jag vill få sagt är att detta är extrema element från diverse sektorganisationer på vänsterkanten som har vigt sitt liv åt en slags hetsjakt på ”nazister” genom att förfölja och hänga ut oliktänkande. Man ser främlingsfientlighet i varje buske. Dessa personer innehar idag toppositioner inom media, politik och på vissa högskolor och universitet. Under en väldigt lång tid har dessa personer kunnat vrida det politiska och mediala klimatet dit man velat och idag ser vi frukten av detta arbete.

Till Expo finans

Referens:                                                                                                        http://expomakt.wordpress.com/

Annonser