AFA

Vad är AFA för någon organisation?

Antifascistisk aktion (AFA) är ett svenskt vänsterextremt autonomt nätverk, bildat 1993, som en del av det internationella nätverket Antifascistisk aktion. Nätverket består av militanta antifascister som har sin ideologiska grund i olika former av socialism. Nätverket bekämpar organisationer och personer inom den nationella rörelsen, men även myndigheter, företag och förtroendevalda politiker t.ex. moderater.

AFA har framförallt gjort sig kända för att använda sig av våld, hot, vandalisering och misshandel som politisk arbetsmetod. Verksamheten innebär också opinionsbildning i form av affischering, men även demonstrationer och sabotage vid torgmöten etc.

Hämtat från:                                                                                                             http://sv.wikipedia.org/wiki/Antifascistisk_aktion_i_Sverige

 

Övriga aktiviteter som har förekommit:

Utövandet av påtryckning på eller rapportering om politisk åsikt till arbetsgivare och andra organisationer där invandringskritiker varit verksamma, vilket har orsakat exempelvis avsked.

Vissa hemsidor som är kritiska till invandringen har även fått sina annonsörer trakasserade.

Till Expo skola

Annonser