Uppvaknanden inom partier

Dagens migrationssituation har börjat skapa interna konflikter även inom de etablerade partierna. Vissa hoppar av sina uppdrag, andra skriver debattartiklar och några kritiserar internt.

”Den debattglade moderatpolitikern, Jan Ivarsson, Fiskebäckskil, har beslutat sig för att lämna politiken och alla sina politiska uppdrag. – En av orsakerna är att jag inte vill vara delaktig i Moderaternas invandringspolitik, säger han.” Lysekilsposten.

”Olle Engström (M): Invandringen i Sverige kan leda till inbördeskrig.” bt.

Inom socialpsykologin får man tidigt lära sig att kritik mot den egna gruppen bestraffas hårdare om kritikern är en del av in-gruppen snarare än en utomstående, vilket innebär att partipiskan kan vara hård.

Även inom centern sker det interna konflikter. Källor: DN, ÖP, Aftonbladen, Expressen.

Många vanliga personer har också blivit kritiska mot migrationen och lämnat sina gamla partier. Några av dessa kommer motvilligt proteströsta invandringskritiskt men hade om alternativ funnits hellre röstat på något annat.

Här kommer nio historier jag har hittat från internets alla hörn där dessa personer berättar hur de tänker:

Person A

Jag har inte helt bestämt mig än, men sannolikheten är stor att jag motvilligt lägger min röst på SD. Har själv invandrarbakgrund, och de flesta i min bekantskapskrets tror att jag är vänstersympatisör som hatar SD. Det var jag förut också, men saker och ting har förändrats, och framför allt har jag blivit medveten om sådant jag var omedveten om tidigare. Jag känner att jag inte har något alls att göra med de som är här för att begå brott och leva på socialbidrag. Med andra ord människor som förstör det Sverige som jag är så stolt över att bo i. Dessutom kan invandringen på sikt bidra till allvarliga konflikter som skulle kunna göra livet sämre även för oss som är tacksamma över att få bo här. För att undvika såna otrevligheter är SD det enda alternativet i nuläget, förhoppningsvis kommer andra partier följa deras agenda, så att jag ska slippa behöva lägga motvilliga röster i framtiden.

Person B

Jag kommer från en familj där alla varit Socialdemokrater, dock har de flesta på senare år blivit kritiska till dagens invandring. Det går helt enkelt inte att känna solidaritet till alla dessa främlingar som fullständigt väller in i landet. Det handlar inte längre om skötsamma invandrare utan om alla Somaliska analfabeter, tiggande Romer, kriminella våldsbusar och allsköns patrask. Sossarna vägrar helt enkelt att diskutera frågan överhuvudtaget, de står bara som fån och låtsas som att det regnar och vågar någon nämna invandringen i negativa ordalag så är man fördomsfull och en förbannad rasist. Vad gör man då när Sossarna fullständigt skiter i att landet översvämmas av analfabeter och kriminellt slödder, man kikar självklart hur övriga partier ställer sig i frågan och då visar det sig att den arrogante Reinfeldt har gjort upp med Miljöpartiet om i stort sett fri invandring. Det är så man tar sig för pannan. Invandringen måste bromsas annars kommer Sverige att bli Balkan 2.0 inom en tioårsperiod.

Person C

Jag är gammal vänsterpartist, då båda mina föräldrar är det. OM denna galenskap till invandringspolitik får fortsätta några år till så kommer Sverige aldrig bli sig likt igen, befolkningen byts ut sakta men säkert, Islam får mer och mer inflytande, morden, våldtäkterna, hedersmorden, personrånen ökar med enorm fart. Kvinnor (och numera heller inte män) vågar inte gå hem från krogen på kvällarna utan att ha folk med sig. Hela ”attityden” i landet har blivit något så enormt mycket råare. Tyvärr, det går inte att fortsätta rösta på vänstern, sossarna eller moderaterna, DET GÅR INTE, OM man gör det så KOMMER vi bidra till ett samhälle med en enormt ökad risk att våra barn, barnbarn, systrar, mödrar och vänner råkar riktigt illa ut. Sker det inte någon ändring i invandringspolitiken innan 2018 så kommer Sverige vara så överfullt av analfabeter från extremt primitiva kulturer att det tyvärr är dags att hälsa hejdå till Sverige, det finns inte en chans att jag stannar kvar i detta sjunkande skepp då. Det finns INTE EN CHANS att jag kommer låta mina barn växa upp här. Och värre kommer det bli, mycket mycket värre, tyvärr, det är den rena sanningen.

Person D

Vill inte, men det finns inget alternativ. Reinfeldts föreläsning där han berättade att uppgörelsen med MP gällande sjukvård till illegala invandrare var droppen. Som jag ser det idag kommer jag inte få nån pension när jag blir äldre, nyanlända somalier får mer pengar än mina föräldrar får i pension. Jag vill att min dotter ska kunna vara någorlunda trygg när hon är ute jag vill inte att min son ska rånas bara för att han är svensk, men då jag ser hur man konsekvent vägrar att ta i dessa problem från alla riksdagspartier och problemen runtom växer sig större, och Reinfeldt väljer att straffa folket medvetet för att de röstar på fel parti, Reinfeldts uttalande skrämmer mig nåt fruktansvärt. Jag har redan insett att vi lever i någon slags DDR-skymning, folk vågar inte prata med varandra längre. Jag har inget emot folk som kommer hit som vill göra något bra, jag har t.o.m. muslimer bland mina vänner och att hudfärg skulle ha någon betydelse har jag aldrig trott, men det funkar inte att bara ge bort det man har till vem som helst utan krav på motprestation. Vad är det för godhet att ge bort något till någon man inte har någon koppling till istället för att prioritera sina barn och sina föräldrar? Det är bara sinnessjuka människor som gör så. Det strider mot allt som har med överlevnad och sunt förnuft att göra. Det är på väg att barka åt h-e ordentligt… När krisen vi sett utomlands kommer hit, för det gör den, då blir det inte kul i det här landet.

Person E

Jag anser, just nu, att massinvandringen är det största hotet mot Sverige, inte invandrarna i sig. Kommun efter kommun går ut och varnar för problem och alliansen bara stoppar huvudet i sanden. Varför läggs miljarder efter miljarder på flyktingmottagning när vi har en skola, sjukvård och äldreomsorg som går på knäna? I Skåne måste de troligtvis dra in på cancervården, p.g.a. pengabrist och det är rent ut sagt förjävligt!!! Och vad händer med det tusentals människor som redan är fast i ett utanförskap i våra förorter? Det kommer ju inte finnas några resurser till att integrera dem i samhället, särskilt inte när vi bara fyller på. jag delar GÄRNA landet med folk som faktiskt vill vara en del av Sverige. Det är inte dessa personer som är problemet. Det är de som anser att Sverige INTE är deras land men ändå inte har några problem med att utnyttja alla resurser som finns här… Nä, motvilligt kommer jag proteströsta på Åkesson Men bara i brist på andra alternativ…

Person F

Jag har varit sosse i hela mitt liv. Jag röstade på dom också i senaste valet. Jag blev fly förbannad när Sd kom in i riksdagen. Sedan flyttade jag till en förort och fick nya arbetsuppgifter på mitt jobb som gjorde att jag kom i kontakt med folket i förorten ännu mer. Verkligheten har nu övertygat mig att jag hade fel. Vårt land är i kris, kriminaliteten i förorterna har blivit en livsstil! De har ingen respekt för någon, Nu behövs foten sättas ner det räcker nu! För vårt lands framtids skull för medborgarna som bor här. Sd är tyvärr de enda som tar upp problemet som de andra blundar och skiter i.

Person G

Är uppväxt i ett invandrartätt område, har växt upp med både invandrare och svenskar som vänner. Var alltid vänster som ung och när Sverigedemokraterna började dyka upp så hade jag ett renodlat hat gentemot partiet. Någonstans på vägen så ändrade jag min inställning, när man plötsligt börjar se ett mönster, och hur media och politiker verkligen mobbar ett parti, då fick jag nog. Att se Aftonbladet köra sina kampanjer, TV4 morgon spy ut sin ”antirasism” sörja då och då. Bara jag som ser hur genomskinligt det är? Tills något annat parti vågar göra något åt våran havererade invandringspolitik är jag en motvillig Sverigedemokrat.

Person H

Jag är helt knäckt efter att extremisten Mustafa Omar har valts in i socialdemokraternas partistyrelse. Det är helt ofattbart. Om jag ska kategorisera mig politiskt är jag väl socialdemokrat. Jag är också uppvuxen och umgås med folk från hela världen, det ironiska är att mina invandrarvänner är betydlig mer invandringskritiska än jag. De är juggar, iranier och sydamerikaner som inte vill se landet de faktiskt respekterar, till skillnad från de kategorier av invandrare som kommit på senare år, förvandlas till en kaotisk bananrepublik som slits sönder av inre konflikter. Jag är kvinna, högutbildad och drog mina slutsatser efter att ha jobbat med integrationsfrågor i några år. Mediabilden stämde inte med verkligheten jag mötte då så jag började ta reda på fakta, (forskningsstudier, polisrapporter etc.) och blev chockerad när jag insåg vidden av problemen. Vad fan gör man? Emigrerar?

Person I

Jag har alltid röstat på moderaterna. Invandringen har alltid varit ett störande inslag för mig. Det har aldrig riktigt drabbat mig som individ. Fast nu är det verkligen uppenbart att det har kommit in mer än vad Sverige klarar av att ta hand om. Vi fixar ju inte ens att besörja bostad till de som är uppvuxna i landet. Varför ska vi då ens ta in personer som aldrig kommer att bidra till Sverige. Att staten, kommuner, myndigheter är så kravlösa mot invandrarna är så bisarrt. Och ingen förutom invandringskritiker vill göra något åt det. Är idag så besviken på moderaterna.

 

Till Processen

Annonser