Boende

Invandringskritiker menar att även inom bostadsmarknaden gäller dubbla måttstockar. Det ska skapas gräddfil för invandrarna som får förtur. Källor: HD, UNT.

I många fall försöker man dölja förturen. T.ex. genom att klumpa ihop invandrare med andra empativäckande grupper som t.ex. uteliggare eller handikappade. Av verkligheten att döma verkar inte uteliggare prioriteras särskilt högt.

I Kävlinge paxas lägenheter till invandrare. Skånskan.

Förtur gäller bland annat flyktingmottagningens behov i Örebro. Öbo.

I vissa fall orkar man inte ens bry sig om att maskera att man ställer olika grupper mot varandra. Då gäller det istället att kontrollera skadan och skylla att händelsen kan användas som propaganda av ”främlingsfientliga” för att visa på baksidan av mångkulturen, vilket detta faktiskt är. Svenskar tvingas flytta ut. Svt.

Samtidigt råder lång väntan på lägenheter. Det är svårt att få tag på en hyreslägenhet. Inte bara i storstäderna, utan även på mindre orter runt om i landet. Det visar den undersökning bland landets bostadsföretag som Ekot har gjort. I Linköping, till exempel, står över 19 000 personer i kö. SR.

Vänder man sig till media är flyktingboendena ”inhumana”. Dock blir det väldigt tyst när så inte är fallet. Här är några boenden som har råkat släppas igenom censuren. Källor: Sydsvenskan, SR. http://hn.se/nyheter/falkenberg/1.1767265-kommunen-vill-kopa-villor-till-flyktingfamiljer

Då många etablerade tidningar raderar sina artiklar lite sporadiskt försvinner tyvärr artiklar om flyktingboenden men du kan alltid själv söka och se vad du hittar om några länkar slutar fungera.

Till Rättssäkert

Annonser