Asylskäl

Vad krävs då för att få permanent uppehållstillstånd/PUT i Sverige? Åt vilka är det vi ger vårt skydd?

Här är några migrationsdomar jag har hittat från olika invandringskritiska sidor men även vanlig media har tagit upp några. Man verkar inte förstå att människor faktiskt kan ljuga.

 

Saddam Husseins general Muhamed Kemal Abed. En av Saddam Husseins närmsta män, som arbetat med att ta fram kemiska och biologiska vapen, får uppehållstillstånd i Sverige. Källor: Skånskan, Frianyheter.

Han var livvakt åt Saddam Husseins son Qusaj. Nu har mannen och hans familj, fått permanent uppehållstillstånd i Sverige. Frianyheter.

Från Gambia och tål inte långa flygresor. Får därför PUT. Källa.

Deltid som städare gav PUT. Bl.a. då hennes arbete som städare gav henne en ”särskild anknytning till Sverige”. Källa.

Från Uzbekistan Sökte asyl för lesbiska trakasserier fick barn och PUT. Hon har även barn sedan tidigare i Uzbekistan. På hennes pass har hon ett annat efternamn och är två år äldre. Källa.

Saffa har uppgett att han inte kan arbeta med något annat än musik. Räckte som skäl för PUT då musiker ska ha varit en utsatt grupp i Irak. Frianyheter.

Fatema från Afghanistan med fem barn har fått PUT och anhöriginvandrat till Sverige där en av hennes söner fick PUT som ensamkommande barn. Källa.

En kvinna från Mongoliet har fått PUT med motiveringen att den medicin, Glivec, som hon behöver är förbjuden i Mongoliet. Dock finns Glivec tillgängligt där. Denna DOM är tänkt som praxis gällande sjukvårdsinvandring för att underlätta för fler att komma hit. Källa.

Passivitet i utvisningsarbetet gav PUT. Källa.

Dålig vård i Iran gav PUT. Källa.

Arvstvist ger afghansk pojke permanent uppehållstillstånd. Frianyheter.

Islamofobt bloggande gav PUT. Frianyheter.

Handikappad 32-åring anhöriginvandrar till pappa trots vård och kontaktnät i Irak. Källa.

Skenäktenskap godkänns i Göteborg och ger PUT. Källa.

Njursjuk tanzanier fick PUT. Frianyheter.

Ryss utan id-handlingar går ej utvisa får PUT istället. Källa.

En jordanier har en lång historia av att försöka få asyl i Sverige och har nu funnit Jesus och får PUT. Källa.

Riskerade att bli hedersmördad av sin farbror i Jemen då hon hade sex, fick PUT. Lujeini lyckades lämna sitt ärvda guld till Anisa som fixade flygbiljetter och falskpass åt henne så att att hon kunde ta sig till Sverige. Frianyheter.

PUT gavs till Danial Raffik Hamaamen som krävde PUT i Sverige då han som 17 åring skulle ha blivit adopterad och levt tillsammans med sina adoptivföräldrar i sex månader. Han uppger även att hans biologiska föräldrar är döda.

Migrationsdomstolen skriver att han genom adoptionen anses ha en särskild anknytning till Sverige. Han är en ung person vars biologiska föräldrar är döda. Frianyheter.

Till Kulturkrockar

Annonser